sobota 27. dubna 2013

Detoxikace dle Dědka kořenáře

Pro zpomalení zanášení organizmu JONem (jaterní odpad nezdetoxikovaný) a za účelem  navrácení pocitu zdraví a pro dlouhověkost je nutno upravit prostředí organizmu do maximální detoxikace, aby se mohl bránit vedlejším účinkům potravní chemie i veškeré ostatní chemické zátěže. Problémem je, že játra jsou hlavní detoxikační orgán, ale zanášejí se také. Problém druhý je v tom, že je potřeba detoxikovat i to, co se v těle usadilo už dávno jako beton a vytěsnilo svým objemem životně důležité rozpouštědlo bordelu – vodu.

Vody je potřeba pít tolik, aby bylo vymočeno podle mě asi 2-2,5 litru moči za den, dámy,děti a starci možno i o trochu méně.
Každá buňka těla potřebuje k životu 3 věci: Přísun kyslíku, živin a zbavení se svých metabolických zplodin (metabolity).
Metabolity se dostávají membránou z buňky ven do okolních tělesných tekutin. Bohužel jen tehdy, není-li tam již obsazeno nezdetoxikovanými metabolity z minula nebo z nadměrné činnosti jiných tkání. Odtud to jsou metabolity dopraveny do jater a detoxikovány hlavně enzymatickou oxidací. Ovšem jen tehdy, mají-li játra kyslík.

Kyslík se do organizmu dostává dýcháním, ale to funguje kvalitně jen při tělesné námaze, jinak automatika velmi zaostává za potřebou, protože mozek nemá nebo nevyhodnocuje signály o přidušení kvalitně. Nevyhodnocuje je pro jiné stresové vytížení nebo nemá, protože krční páteř vpřed nesené hlavy jako Hurvínek se prohýbá dopředu a vzadu se uskřinují nervy odstupující z míchy, které pak nevedou korektně signály z čidel dechu v krčních tepnách na úrovni štítné žlázy (proto mnohdy nefunguje ani štítná žláza dobře).

Nejsou-li metabolity dobře játry detoxikovány či vylučovány, hromadí se v organizmu hlavně ve vazivech. Nejvíce nám to vadí v kloubech (vržou a před použitím se musí rozhýbat, aby fungovaly) a v okolí páteře, kde svými otoky blokují i odstupující nervy a ty potom inervují vnitřní orgány nekorektně, což vede nejdříve k jejich špatné funkci a posléze k poruchám a chorobám.
Když je kyslíku málo, tak buňka přechází na anaerobní režim, při kterém využívá kyslík z molekul cukru a škrobu za cenu obrovské produkce organických kyselin ze zbytků použitých molekul. Tam, kde se zpomalí tok krve, dochází ke spotřebování kyslíku z krvinek a přechod na anaerobní režim. Lokální překyselení omezuje buňkám možnost vyloučit do daného prostoru svoje zplodiny a přecházejí přes stav zástavy funkce a otok v postupné oslabování až odumírání.

Překyselení je doprovázeno hypoglykémií a až nezvladatelnou chutí na něco sladkého. Když si vezmete něco sladkého a játra to ihned vypustí do hladového oběhu pro vaše uspokojení, slinivka si všimne náhlého rozdílu v množství cukru v krvi a vypustí do vás během asi půl hodiny inzulín, aby se cukr vstřebal do buněk. Kupodivu nejsnáz a zcela zákeřně se uloží do buněk tukových. A za hodinu máte zase hlad, který lze léčit naštváním se, tělesnou námahou, zdřímnutím si nebo opět potupně pamlskem.
Překyselení spotřebovává volné neutralizující kationty, zvláště vápník, který kyseliny doprovází z těla ven. Potom ovšem ve figuře chybí. Překyselení také rozšiřuje cévy a krev v nich snadněji městná až do fáze, kdy krvinky čekající na odstavené koleji kdesi na cestě spotřebují svůj vlastní kyslík a nemohou ho předat dál. Tím dochází k akceleraci hypoxie a jejích negativního vlivu na práci buněk včetně bílých krvinek a tím i imunity.

Otoky vaziv dotlačené kyseliny do blízkosti nervů svými volnými elektrony indukují v nervovém systému falešné signály. Ten je jejich eliminací přetěžován a svým zvýšeným výkonem také metabolicky samointoxikován, což tělo nutí k produkci stresových hormonů, které umožňují i takto nepříznivé podmínky nějaký čas přežívat.

Stresové hormony jsou ale určeny k akci – boj nebo útěk. To dělá hlavně adrenalin. Rozpohybujete-li tělo, tak uvolněné živiny i kyslík dopravíte z rezerv do tkání a překonáte krizi. Trvá-li déle a adrenalin dojde, znamená to noradrenalinový režim, kdy člověk přechází z bojovných emocí na podřízené, na plačtivé nálady a k akci je potřeba ho nějak donutit, protože sám toho již nebývá schopen. Tato fáze stresu zlepšuje vnímání podmínek ke stresu vedoucích a paměť. Asi proto, aby se toho člověk příště vyvaroval.
Když dojde i noradrenalin, jedete na dopamin. Vlastně nejedete, ale vytuhnete v bezvládnou apatii, kdy si ještě na PC stereotypně hrajete karty, ale spát nejdete, protože dojít do postele je pro vás již moc akční; myslet ovšem také...

Útok, podřízenost a mrtvolnost jsou základní přírodní obranné matrice a v nás se projevují víc, než jsme ochotni si přiznat. Jsme-li unaveni, jsme intoxikováni svými metabolity a musíme se vyčistit. Játry; musíme jim dát kyslík – ubereme největšímu žroutu, nervovému systému spánkem či meditací a tím nám zbude dost pro játra.
Když sedíme u PC, tak stresem a nehybností nás nic nenutí dýchat. Tím se překyselujeme. Krev městná nejvíce v břiše a v nohách. Proto je nezbytný pohyb – novpoklony, lehsedy, neposedná bedrožidle, aby se nám v těle trochu protočila krev a neměstnala. Nedýcháme-li, tedy sifon 6. Překyselené svaly netvoří teplo, protože nemají kyslík pro mikrochvěcí teplozdrojné pohyby a stydneme. Přestává nám fungovat mozek a, čím více nás to štve, tím méně se dobíráme k nějakému řešení a navíc začínáme rychleji zapomínat i to, co jsme právě přečetli. Takže pozor na studené končetiny, únavu, deprese, chuť na sladké, ztrátu krátkodobé paměti a soustředění, protože toto jsou zřetelné znaky aktuální intoxikace v důsledku přidušení. 
To všechno znamená, že se zrychleně zanášíme a někdo by měl pomýšlet na naši detoxikaci, protože nám to už skoro nemyslí a bojíme se jakékoliv změny návyků, protože nejsme schopni si do nefungujícího mozku nabrat jakékoliv další učení novinek. Ostatně i na nový detoxikační režim si musí tělo navyknout postupně během dvou týdnů, jinak se každé změně přirozeně brání formou absťáku.

Jídla jaterně šetrná - určitě bez margarínů (ztužené tuky), uzenin, koření, cukru, bílé mouky, kyselých potravin (hlavně citrusy ap.), tepelně barevně změněných, smažených a konzervovaných potravin, Éček. Omezit maso a brambory.

Pro dodávku kyslíku doporučuji každou dostupnou hodinu dýchat chvíli ještěrčím podle možností. Ideální je dýchání sifonem 6, kdo zná. Pro dobíjení vlastní bioenergie i novomeditační dechová cvičení, případně nepříliš namáhavá ufuněná stereotypní činnost podobná sportu.
Ostropestřecová kaše OO-KH 2-3xD 1-3 lžičky dlouhodobě s jídly podle snášení. Lze i víc, ale ne na noc. Po jídlech doporučuji 3xD 1-2 lžičky Ostropestřecového čaje JK do 1-2 dcl vody. A před jídly si občas dopřát 1/2 lžičky Zeměžlučové směsi 12K do decky vody kvůli čištění žlučovodů a snazšímu strávení, případně dotrojdecky kvůli hubnutí.
Mimo jídla čistí klouby Šípková směs AK a krev Borůvková směs CK 1-2 lžičky od každého do 1,5-2,5 dcl vody, pít 3-4xD.
Střeva se v noci moc nepohybují a potrava někdy zahnívá. Proto na noc doporučuji 1-2 lžíce Carbofitu rozmíchat do půldecky vody a zapít 1,5 dcl vody.
Samozřejmě v osobní nebo v internetové poradně www.dedekkorenar.cz můžeme doplnit další dle specifické potřeby organizmu.
Pro kvalitní inervaci od páteře doporučuji se půlminutu poválet 4-6xD zády po zadbalonu a obden masírovat záda pohodlně nahřívací koulí (nebo méně účinně bez ní) a alespoň Měsíčkovým olejem MO s předpokladem lubrikace kolagenu.
Lze aplikovat rašelinné detoxikační koupele.
Omezte vzrušení a stres, protože pak zapomínáte dýchat a tím ve vás vzniká kyselé prostředí, které vyhovuje rakovině, zvyšuje jedovatost lékoterapie, blokuje imunitu a omezuje normální tělesné pochody. Zařaďte mírný nenamáhavý krevcirkulační pohyb (nejlépe novpoklony).
V detoxikaci i málo je víc než nic. A nejen tam. Věřte si! Třebas jen málo, ale tolik, abyste mohli začít. Protože kdo nezačal, skončil.

Detoxikace v.2 

Pro zpomalení zanášení organizmu JONem (jaterní odpad nezdetoxikovaný) a za účelem navrácení pocitu zdraví a pro dlouhověkost je nutno upravit prostředí organizmu do maximální detoxikace, aby se mohl bránit vedlejším účinkům potravní chemie i veškeré ostatní chemické zátěže. Problémem je, že játra jsou hlavní detoxikační orgán, ale zanášejí se také. Problém druhý je v tom, že je potřeba detoxikovat i to, co se v těle usadilo už dávno jako beton a vytěsnilo svým objemem životně důležité rozpouštědlo bordelu – vodu. Vody je potřeba pít tolik, aby bylo vymočeno podle mě asi 2-2,5 litru moči za den, dámy,děti a starci možno i o trochu méně.

Každá buňka těla potřebuje k životu 3 věci: Přísun kyslíku, živin a zbavení se svých metabolických zplodin (metabolity).
Metabolity se dostávají membránou z buňky ven do okolních tělesných tekutin. Bohužel jen tehdy, není-li tam již obsazeno nezdetoxikovanými metabolity z minula nebo z nadměrné činnosti jiných tkání. Odtud to jsou metabolity dopraveny do jater a detoxikovány hlavně enzymatickou oxidací. Ovšem jen tehdy, mají-li játra kyslík.

Kyslík se do organizmu dostává dýcháním, ale to funguje kvalitně jen při tělesné námaze, jinak automatika velmi zaostává za potřebou, protože mozek nemá nebo nevyhodnocuje signály o přidušení kvalitně. Nevyhodnocuje je pro jiné stresové vytížení nebo nemá, protože krční páteř vpřed nesené hlavy jako Hurvínek se prohýbá dopředu a vzadu se uskřinují nervy odstupující z míchy, které pak nevedou korektně signály z čidel dechu v krčních tepnách na úrovni štítné žlázy (proto mnohdy nefunguje ani štítná žláza dobře).
Nejsou-li metabolity dobře játry detoxikovány či vylučovány, hromadí se v organizmu hlavně ve vazivech. Nejvíce nám to vadí v kloubech (vržou a před použitím se musí rozhýbat, aby fungovaly) a v okolí páteře, kde svými otoky blokují i odstupující nervy a ty potom inervují vnitřní orgány nekorektně, což vede nejdříve k jejich špatné funkci a posléze k poruchám a chorobám.

Když je kyslíku málo, tak buňka přechází na anaerobní režim, při kterém využívá kyslík z molekul cukru a škrobu za cenu obrovské produkce organických kyselin ze zbytků použitých molekul. Tam, kde se zpomalí tok krve, dochází ke spotřebování kyslíku z krvinek a přechod na anaerobní režim. Lokální překyselení omezuje buňkám možnost vyloučit do daného prostoru svoje zplodiny a přecházejí přes stav zástavy funkce a otok v postupné oslabování až odumírání.

Překyselení je doprovázeno hypoglykémií a až nezvladatelnou chutí na něco sladkého. Když si vezmete něco sladkého a játra to ihned vypustí do hladového oběhu pro vaše uspokojení, slinivka si všimne náhlého rozdílu v množství cukru v krvi a vypustí do vás během asi půl hodiny inzulín, aby se cukr vstřebal do buněk. Kupodivu nejsnáz a zcela zákeřně se uloží do buněk tukových. A za hodinu máte zase hlad, který lze léčit naštváním se, tělesnou námahou, zdřímnutím si nebo o5 (to jsem moderní, což?) potupně pamlskem.
Překyselení spotřebovává volné neutralizující kationty, zvláště vápník, který kyseliny doprovází z těla ven. Potom ovšem ve figuře chybí.

Překyselení také rozšiřuje cévy a krev v nich snadněji městná až do fáze, kdy krvinky čekající na odstavené koleji kdesi na cestě spotřebují svůj vlastní kyslík a nemohou ho předat dál. Tím dochází k akceleraci hypoxie a jejích negativního vlivu na práci buněk včetně bílých krvinek a tím i imunity.
Otoky vaziv dotlačené kyseliny do blízkosti nervů svými volnými elektrony indukují v nervovém systému falešné signály. Ten je jejich eliminací přetěžován a svým zvýšeným výkonem také metabolicky samointoxikován, což tělo nutí k produkci stresových hormonů, které umožňují i takto nepříznivé podmínky nějaký čas přežívat.

Stresové hormony jsou ale určeny k akci – boj nebo útěk. To dělá hlavně adrenalin. Rozpohybujete-li tělo, tak uvolněné živiny i kyslík dopravíte z rezerv do tkání a překonáte krizi. Trvá-li déle a adrenalin dojde, znamená to noradrenalinový režim, kdy člověk přechází z bojovných emocí na podřízené, na plačtivé nálady a k akci je potřeba ho nějak donutit, protože sám toho již nebývá schopen. Tato fáze stresu zlepšuje vnímání podmínek ke stresu vedoucích a paměť. Asi proto, aby se toho člověk příště vyvaroval.

Když dojde i noradrenalin, jedete na dopamin. Vlastně nejedete, ale vytuhnete v bezvládnou apatii, kdy si ještě na PC stereotypně hrajete karty, ale spát nejdete, protože dojít do postele je pro vás již moc akční.
Útok, podřízenost a mrtvolnost jsou základní přírodní obranné matrice a v nás se projevují víc, než jsme ochotni si přiznat. Jsme-li unaveni, jsme intoxikováni svými metabolity a musíme se vyčistit. Játry; musíme jim dát kyslík – ubereme největšímu žroutu, nervovému systému spánkem či meditací a tím nám zbude dost pro játra.

Když sedíme u PC, tak stresem a nehybností nás nic nenutí dýchat. Tím se překyselujeme. Krev městná nejvíce v břiše a v nohách. Proto je nezbytný pohyb – novpoklony, lehsedy, neposedná bedrožidle, aby se nám v těle trochu protočila krev a neměstnala. Nedýcháme-li, tedy Sifon 6. Překyselené svaly netvoří teplo, protože nemají kyslík pro mikrochvěcí teplozdrojné pohyby a stydneme. Přestává nám fungovat mozek a, čím více nás to štve, tím méně se dobíráme k nějakému řešení a navíc začínáme rychleji zapomínat i to, co jsme právě přečetli. Takže pozor na studené končetiny, únavu, deprese, chuť na sladké, ztrátu krátkodobé paměti a soustředění, protože toto jsou zřetelné znaky aktuální intoxikace v důsledku přidušení. To všechno znamená, že se zrychleně zanášíme a někdo by měl pomýšlet na naši detoxikaci, protože nám to už skoro nemyslí a bojíme se jakékoliv změny návyků, protože nejsme schopni si do nefungujícího mozku nabrat jakékoliv další učení novinek. Ostatně i na nový detoxikační režim si musí tělo navyknout postupně během dvou týdnů, jinak se každé změně přirozeně brání formou absťáku.

Jídla jaterně šetrná - určitě bez margarínů (ztužené tuky), uzenin, koření, cukru, bílé mouky, kyselých potravin (hlavně citrusy ap.), tepelně barevně změněných, smažených a konzervovaných potravin, Éček. Omezit maso a brambory.

Ostropestřecová kaše OO-KH
2-3×D 1-3 lžičky dlouhodobě podle snášení. Lze i víc, ale ne na noc. Po jídlech doporučuji 3×D 1-2 lžičky Ostropestřecové směsi JK do 1-2 dcl vody. A před jídly si občas dopřát ½ lžičky Zeměžlučové směsi 12K kvůli čištění žlučovodů a snazšímu strávení. Při jídlech doporučuji pro alkalizaci půl až lžičku Dologranu (nebo Dolomit, Vápník+) hodinu po jídlech a hodinu před jídly doporučuji si vzít tabletu jedlé sody - zvláště kdyby byl postižen urologický systém (pak i Vrbovkovou směs LVK, Medvědicovou směs LPPK, Vrbovkovou směs LVK78).

Mimo jídla Šípkovou směs AK + Borůvkovou směs CK 1-2 lžičky od každého do 1-2 dcl vody, pít 3-4×D.
Golden Yaccu
doporučuji 4×D 1-2 tobolky, ale ne na noc. Další osvědčené bobule navíc jsou 3×D Koenzym Q10P + Lecitin + Brahmi.

Pro imunitu alternativně experimentujte kromě stříkání Dubových kapek RK do krku s čajem z Tymiánové směsi TK + XX + Glucamedicu + vitamínu C100 (nebo i bez něj) á 2-3 lžičky a toho C asi půl (zlepší to i chuť) do 3-4 dcl vody. Bere se to mimo jídla 3-5×D. (XX je u trávení Řepíková směs REK, u ženských potíží Malinová směs GK, u slinivky Borůvková směs CK, u ledvin Vrbovková směs LVK (bez vit. C100), u plic Diviznová směs PK, u nervů Lipová směs PPK, u lymfy Šalvějová směs LPK)
Na noc doporučuji 1-2 lžíce Enterosgelu do 2-3 dcl vody.

Pro dodávku kyslíku doporučuji každou dostupnou hodinu dýchat Sifonem 6 5-15 minut podle možností. Pro dobíjení vlastní bioenergie i novomeditační dechová cvičení.

Pro kvalitní inervaci od páteře se půlminutu poválet 4-6×D zády po Zadbalonu a obden mazat Prvním mazáním K1 + masírovat záda Měsíčkovým olejem MO pohodlně nahřívací koulí (nebo méně účinně bez ní). Klouby také, ale bez koule, ale zato u nich začít Jírovcovou směsí VXK, takže VXK + K1 + MO a zateplit na celý den.
Lze aplikovat detoxikační koupele do vany s 1 dcl Balneologického rašelinného koncentrátu a nebo je zesílit přídavkem po dvou lžících vitamínu C100, Enterosgelu a koncentrátů Jírovcová směs VXK a Řepíková směs REK.

Omezte vzrušení a stres, protože pak zapomínáte dýchat a tím ve vás vzniká kyselé prostředí, které vyhovuje rakovině, zvyšuje jedovatost lékoterapie a blokuje imunitu a omezuje normální tělesné pochody. Zařaďte mírný nenamáhavý krevcirkulační pohyb (nejlépe Novpoklony).


Žádné komentáře: