Vyzkoušená léčba a prevence rakoviny, kterou chce oficiální medicína před vámi utajit.
22.09.2010
Barbara L. Minton
V tomto článku bude řeč o tom, jak můžete předejít nebo
léčit rakovinu s pomocí láhve se lněným olejem a s krabicí sýrů cottage.
Jakkoliv se to může zdát neuvěřitelné, je to pravda, která byla prokázána a
zdokumentována. Je rovněž pravdou, že tato metoda je mohutně zatajována,
protože tzv. průmysl rakoviny má svou odvrácenou stránku a tou je velký byznys.
Může se stát, že vy nebo někdo, koho velmi milujete, dostane
rakovinu a budete z toho velmi vystrašeni. Oficiální medicína vás odjakživa
poučovala, že v takovém případě jste ohroženi na životě a že nejlepší, co
můžete udělat, bude podstoupit „standard lékařské péče“ - a to co nejdříve (jinak
by mohlo být pozdě). Váš lékař na vás vysype všemožné děsivé statistiky o tom,
co se stane, pokud se nenecháte okamžitě operovat a pak ozařovat,
chemoterapicky léčit a pak prožívat zbytek života s léky, které způsobí vaši
zchátralost. A budou na vás ze všech stran činit nátlak, abyste dali okamžitý
souhlas k takovým ničivým způsobům léčby.
Ve vaší hlavě to začne vířit, nejste schopni si seřadit své
myšlenky a marně hledáte nějaký dobrý nápad. V té chvíli vás má průmysl
rakoviny přesně tam, kde potřebuje. Nejste ve stavu, kdy byste byli schopni se
ohlížet po nějakých alternativách. Pokud byste se sebrali a začali pátrat po
tom, čím rakovina je ve skutečnosti a jak ji lze také léčit, pak by se museli
lékaři začít obávat, že uniknete jejich jedům. To bývá hlavním důvodem, proč na
vás tlačí tak intenzivně.
Čím je tedy ve skutečnosti rakovina? Dostává ji člověk kvůli
tomu, že trpí nedostatkem operací, ozařování, chemoterapie a léků? Jakmile si
uvědomíte, že odpověď na tuto otázku je rozhodné „ne“, dojde vám také, že
tradiční „léčebný standard“, přestože je poskytovaný státem, vlastnícím
specializovaná pracoviště, nepředstavuje žádnou léčbu. Proto není důvod příliš
spěchat a upisovat se takovému léčení-neléčení. Vy si skutečně můžete dovolit
dát chvíli na čas, relaxovat a najít ztracený klid a až pak se rozhodovat s
pomocí racionálního přístupu, založeného na alternativách, které by opravdu
nabízely potenciál k úplnému vyléčení. Ať už máte hodně peněz nebo ne – dokonce
i pokud nemáte zdravotní pojištění, můžete se skutečně vyléčit z rakoviny.
Rakovina bývá znamením toho, že do svého těla dostáváte něco
velmi špatného. Pokud se ve vaší rodině často vyskytuje rakovina, budete se
možná domnívat, že je už ve vašich genech a že se s tím nedá nic dělat. To však
není pravda. Bez ohledu na to, jaká je vaše genetická výbava, jsou to především
vaše volby, které jsou určující, zda se ve vás budou aktivovat geny
vyvolávající rakovinu. Rakovina není smrtelné onemocnění. Je to budík, který má
zachránit váš život. S touto myšlenkou se tedy pojďme vrátit zpět ke lněnému
oleji a k sýru cottage.
Dr.Johanna Budwigová
Dr. Johanna Budwigová se narodila v Německu v roce 1908 a
zemřela ve věku 95 let. Svůj život zasvětila výzkumu rakoviny a často bývá
uváděna jako jeden z nejlepších výzkumníků rakoviny v Evropě. Měla také
vzdělání v oborech biochemie a fyziky a byla uznávanou autoritou v problematice
tuků, olejů a výživy. Po mnoha letech vyčerpávajícího výzkumu, do kterého
patřily roky klinických experimentů, se Dr.Budwigové podařilo prokázat, že
tepelně nezpracovaný lněný olej může tělu poskytovat esenciální mastné
kyseliny, které jsou schopné doplňovat ztráty kriticky potřebných fosfolipidů a
lipoproteinů, chybějících ve stravě mnoha lidí. To bylo charakteristické nejen
pro její dobu, ale tyto látky chybí v naší stravě i dnes – a to dokonce ještě
ve mnohem větší míře.
S pomocí analýzy krve od mnoha pacientů s rakovinou
Dr.Budwigová doložila, že u těchto lidí výrazně schází uvedené důležité složky
výživy. Vzorky krve od pacientů v pokročilejších stádiích vypadaly spíše jako
substance se žlutozeleným nádechem, než jako normální jasně červená krev s
hemoglobinem – to ukazovalo na sníženou schopnost krve přenášet kyslík k
buňkám. Po několikaměsíční léčbě, založené na pravidelných dávkách lněného
oleje se rakovinné nádory postupně ztrácely a zdravá barva krve byla se díky
zdravým červeným krvinkám vracela zase zpět. Tato změna barvy signalizovala
zvyšování hladin fosfolipidů a lipoproteinů.
Její objev, jak upravit tuky, aby se rozpouštěly ve vodě,
byl zároveň i jejím vrcholným životním okamžikem. Přišla na to, že tuky se
stanou rozpustitelné ve vodě a schopné procházet buněčnými stěnami pouze tehdy,
pokud jsou obaleny proteinem. A to je právě případ sýra cottage. To je
potravina, ve které jsou tuky lněného oleje vázané sirnatým proteinem ze sýra,
který provádí jejich molekuly skrze buněčné membrány až do buněčných stěn.
Dr.Budwigová neoblomně vystupovala proti používání
hydrogenovaných, částečně hydrogenovaných nebo polysaturovaných tuků.
Uvědomovala si, že chemické zpracování těchto tuků má ničivé účinky na
jakýkoliv tělesný orgán. Srdce odmítá takové tuky a ty pak končí jako organická
tuková úložiště v srdečním svalu a blokují krevní oběh, škodí jeho fungování,
brání obnově buněk a přerušují normální průtok krve a lymfy.
Mezi pacienty Dr.Budwigové patřili i tací, kteří již byli v
terminálním stádiu a lékaři klasické medicíny jim nedávali naději – mnozí z
nich už počítali jen s několika dny nebo i hodinami života. Léčba těchto
pacientů spočívala v jednoduché stravě založené na kombinaci lněného oleje a
kvarku (evropská obdoba sýra cottage). Její publikovaná výzkumná práce je plná
svědectví lidí z celého světa, kterým byla diagnostikována rakovina v
terminálním stadiu a byly úplně vyléčeni s pomocí diety Dr.Budwigové. Přínosy
jejích výzkumů se ale vztahovaly i na uzdravení lidí s dalšími nemocemi, které
způsobují ochablost.
K dispozici nám zůstaly tisíce dokumentovaných případů
uzdravení z rakoviny díky použití léčebného postupu Dr.Budwigové. S ohledem na
její výzkum a praxi byla Dr. Johanna Budwigová sedmkrát nominována na Nobelovu
cenu, ale nemohla žádnou dostat kvůli nátlaku německého farmaceutického a
medicínského průmyslu, který vůči ní vyvíjel neustávající kampaně plné hanobení
a obtěžování a blokoval vydávání jejích odborných prací a klinických studií.
Naše tělo má elektřinu
Průmyslově zpracované a přepálené oleje nejenže ohrožují
integritu buněčných membrán v lidském těle, ale navíc v nich snižují i
elektrické napětí, což velmi zvyšuje sklony k chronickým a smrtelným chorobám.
U takto degradovaných tuků dochází ke změnám a k poškozování jejich
elektrického pole, což vede k tomu, že tělesné buňky nemohou správně fungovat.
Schopnost tuků vázat se s proteiny a rozpouštět se ve vodě je ztracena. Z
tohoto důvodu nemohou tuky prostupovat do buněk a sloužit jim tak jako palivo a
prostředek k udržování správné hladiny elektrické energie. Uvědomte si, že
pouze v prostředí chudém na kyslík mohou bujet rakovinné buňky.
Správný metabolismus tuků ovlivňuje všechny životní funkce a
orgány v lidském těle, včetně regenerace buněk a jejich zanikání. Během růstu
buňky můžeme pozorovat polaritu mezi kladně nabitým jádrem a zápornou buněčnou
membránou. V průběhu fáze dělení potřebuje mít dceřinná buňka dostatek energie
ke kompletnímu oddělení od svého rodiče. Tento proces umožňují právě mastné
kyseliny bohaté na elektrony. Pokud se tento proces naruší kvůli nedostatku
nenasycených tuků bohatých na volné elektrony, buňky se začnou dělit neúplně.
Takový nežádoucí proces je možné obrátit tím, že poskytneme
tělu potravu, která poskytuje složky obnovující elektrické poměry a tím se
znovu rozběhne stagnující cyklus dělení. Olej ze lněných semen má molekulární
konfiguraci, která má v horní vrstvě tři pí-elektrony a dvojnou vazbu mezi
atomy. To mu dává schopnost přenášet velké množství energie a tělu to dovoluje
mnohem větší asimilaci a transportní kapacitu kyslíku. To způsobuje, že se
tumory rozpouští a příznaky nedostatečné polarity buněk mizí. Zde je výňatek z výsledků
výzkumu Dr.Budwigové:
„V okamžiku kdy se v řetězci mastné kyseliny objeví dvojité
nenasycené vazby se účinky násobí a v silně nenasycených tucích – v tzv.
„linoleových“ kyselinách je pak generováno pole elektronů. Jde o měřitelné
elektrické napětí, které může být rychle přeneseno do těla a takto obnovit
napětí živé substance – především tkání mozku a nervů. Jsou to právě vysoce
nenasycené mastné kyseliny, které hrají rozhodující roli v dýchací činnosti
těla. Bez nich nemohou enzymy v plicích fungovat a člověk se dusí – i navzdory
přivedení kyslíku, jak je obvyklé v nemocnicích. Nedostatek těchto nenasycených
mastných kyselin paralyzuje mnoho životních funkcí. V prvé řadě zabraňuje
zužitkovat vzduch, který vdechujeme.
Dovolte slunci, aby na vás svítilo
Dr. Johanna Budwigová
také zkoumala vztah mezi tuky, elektrony, fotony a solární energií slunce. Byla
si vědoma zdraví prospěšné energie slunce a jejích účinků na tělo. Tato energie
je charakteristická fotony, představujícími nejčistší formu energie. Pro lidí
je velmi žádoucí, aby se slunci nevyhýbali – projeví se to ve zvýšených
hladinách fotonů v jejich těle. To lze ještě dál vylepšit stravou bohatou na
volné elektrony, jako je lněný olej, sýr cottage, a tak mít ještě větší
prospěch ze slunečních paprsků.
Podle Dr.Budwigové
„hmota vždy mívá svou vlastní vibraci a totéž platí i o lidském těle. Absorpce
energie musí korespondovat s vlastní vlnovou délkou.“ To je princip, který činí
ze slunce a lidského těla kompatibilní položky – ovšem za předpokladu, že
lidské tělo je naladěno na příjem slunečních paprsků. Jakmile se pacienti
Dr.Budwigové začínali cítit lépe, dostávali pokyn, aby se posadili na slunci a
zjišťovali, jak to prospívá jejich tělu.
Dr. Budwigová
spatřovala elektrony ve stravě jako významné pro náš rezonanční systém a
energii ze slunce. Lidské tělo přirovnávala k anténě, která přijímá jeho záření
a to je pak v souhře s elektrony z naší potravy. Jde o určující princip pro
zajišťování všech životních funkcí lidského těla.
Co může tento výzkum znamenat pro vás
Většina potravin a
téměř všechna svačinová jídla běžných Američanů obsahují tepelně zpracované
oleje. Tyto ale ztratily svou integritu a ztratily svou schopnost poskytovat
životadárnou energii a přenášet kyslík, který je nezbytný pro správné fungování
tělesných buněk. Pokud patříte mezi ty, kdo mají rakovinu nebo jste ji
prodělali anebo se jí chcete vyhnout v budoucnu, musíte vzít tuto skutečnost na
vědomí. Váš lékař vám možná řekne, že to, co jíte, nemá nic společného se
vznikem vaší rakoviny. Nic však nemůže být od skutečné pravdy vzdálenější, než
taková tvrzení.
Barbara L. Minton
Léčebná kůra Dr. Johanny Budwigové je vlastně léčba stravou
a působí proti rakovině i dalším vysilujícím chorobám. Byla navržena pro použití
u těžce nemocných a postižených pacientů s rakovinou, kteří byli svými lékaři
posíláni domů, aby tam mohli zemřít. Tito pacienti bývali tak těžce nemocní, že
mnozí nebyli schopni přijímat jakoukoliv stravu a proto musela být léčba
zpočátku prováděna s pomocí klystýrů. Tato kůra je tak prostá, že ji lze
přizpůsobovat na míru v jakékoliv situaci: od těch, kteří jsou na samé hranici
smrti až po ty, kteří hledají prevenci, která by mohla být součástí jejich
zdravého životního stylu.
Při tomto léčebném
postupu jsou používány pouhé dvě nezbytné potraviny: lněný olej a sýr cottage
(lze jej nahrazovat i jinými sířenými proteiny – např. v jogurtech nebo v
kefíru). Tento olej je zdrojem tuků s volnými elektrony a sířené proteiny jej
na sebe vážou a činí jej rozpustným ve vodě. V tomto stavu je olej schopen
přenášet velká množství kyslíku přímo do tělesných buněk. Rakovinné buňky na
rozdíl od nich nedokáží přežívat v prostředí obohaceném o kyslík.
Jak vytvářet léčivou směs
Kvalita těchto
ingrediencí by měla být ta nejlepší, kterou dokážete nalézt. Lněný olej by měl
být organický a pocházet z chladícího boxu prodejny zdravé výživy. Olej, který
obsahuje lignany (druh fytoestrogenů), má ještě lepší účinky. Nekupujte však
zbytečně kapsle nebo nechlazený olej v lahvích, protože ten rychle žlukne a tím
své účinky ztrácí. Sýr cottage by měl být rovněž organický a nízkotučný.
Je vhodné využívat mixéru k rozdrcení hrudek a k dokonalému
smísení obou složek. Dostačující je ale i rozmělnění hrudek v hrnku pomocí
lžíce. Směs je potřeba míchat tak dlouho, až na hladině není vidět žádný olej.
Tehdy už můžete mít jistotu, že rozmíchaná směs je ve vodě rozpustná a má
schopnost prostupovat buněčnými stěnami. Najednou si můžete rozmíchat i velkou
dávku, protože lněný olej, který jinak bývá velmi nestálý a rychle žlukne, se
ve směsi s rozetřeným sýrem stává naopak stabilním.
Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na dva díly sýra. V
případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až
na trojnásobek (poměr pak bude až 1 :6). Pro dosažení krémovější směsi je možné
přidávat i mléko.
Namíchaná směs mívá velmi příjemnou chuť. Pokud však chcete,
můžete do ní přidávat kousky ovoce nebo čerstvě vytlačenou šťávu, med nebo
byliny. Výraznější chuť a další léčebné účinky lze získat i s pomocí kurkumy,
kmínu, kopru, česneku nebo chilli. Pokud je ale směs určena těžce nemocnému, je
lépe nic nepřidávat – výjimkou jsou pouze med nebo ovocná šťáva.
Lidé s chronickým nebo terminálním stadiem nemocí by měli
zkonzumovat 6-8 lžic směsi s olejem za den. Dr. Budwigová ale upozorňovala, že
nemocní s rakovinou slinivky nebo jater by měli postupovat pomalu a začínat s
pouhou čajovou lžičkou, aby svému tělu umožnili se postupně přizpůsobit
optimální dávce.
Lidé, kteří si chtějí zajistit prevenci proti rakovině nebo
ti, kteří ji prodělali a chtějí zabránit jejímu návratu, si přidávají směs ke
své zdravé stravě a konzumují ji jednou denně. Jestliže je rakovina v aktivním
stavu, je potřeba užívat větší dávky. A protože se nejedná o lék, ale o
potravinu, celkové množství není nijak přísně předepsáno. Při tomto přístupu je
pak možné dosáhnout dobrého zdraví. Někteří lidé si však volí cestu přísnějšího
dodržování postupu Dr. Budwigové, který je popsán níže a současně s ním i
pravidelně užívají připravenou směs.
Jak léčit těžce nemocné
Pacienti, kteří byli příliš nemocní na to, aby mohli
konzumovat už od počátku směs, byli léčeni zadržovaným klystýrem s použitím až
jednoho šálku oleje denně. Pacient se pokoušel zadržet v sobě olej co nejdéle –
minimálně však alespoň 15-20 minut. Když se pacientovi navrátily síly alespoň
natolik, že mohl být krmen ústy, začala mu být podávána směs. Dr. Budwigová u
těžce nemocných také používala olejové zábaly. Olej býval nanášen na celý
povrch těla, přednostně ale vždy do podpaždí, na prsa a do třísel, protože zde
jsou koncentrovány lymfatické dráhy. Také byl aplikován na oblasti kolem
postižených orgánů. Olej byl na kůži ponecháván asi 15-20 minut a pak bylo tělo
omyto teplou vodou. Pacient si pak na krátkou dobu odpočinul, zatímco se olej
vstřebával hlouběji do pokožky díky roztaženým pórům. Nakonec bylo použito
mýdlo, houba a teplá voda, aby se kůže zbavila i posledních zbytků oleje.
Jakmile pacient získal dostatek síly, aby se mohl najíst,
začala mu postupně být dávána směs, až byl schopen zkonzumovat asi 230 gramů
denně. V tomto období nebylo potřeba dodávat další výživu – výjimkou byl pouze
med nebo čerstvé ovocné šťávy. Pokud to bylo pro pacienta příliš náročné,
dávalo se mu trochu šampaňského, protože tělo s ním směs přijímá snadněji než s
medem nebo džusem.
Jak se začalo pacientům dařit lépe a byli schopni přijmout
větší množství směsi, začalo u nich období intenzivní terapie, trvající v
průměru asi 3 měsíce. Po této periodě následovalo období, kdy se pomalu
snižovalo množství podávané směsi a bylo potřeba vydržet až do návratu zdraví.
A když pacienti dosáhli zlepšení, bylo jim doporučováno
sedět krátkou dobu na slunci.
Jakmile zjevné projevy nemoci ustoupily, Dr. Budwigová
trvala na tom, aby její pacienti stále užívali udržovací dávky kvůli další
prevenci. Tyto dávky by bylo možné považovat za potřebné pro každého, kdo se
chce vyhnout vážnému onemocnění a také pro ty, kteří se zbavili příznaků svého
onemocnění rakovinou. Tato preventivní dávka byla vypočítávána podle tělesné
váhy: na každých 50 kg jedna čajová lžička oleje.
Dieta podle Dr. Budwigové
Johanna Budwigová vytvořila jídelníček, který doporučovala
všem svým pacientům. Tento kladl důraz na čerstvé a celé potraviny. Dr.
Budwigová se zasazovala o vyloučení cukru, živočišných tuků a masa, margarínu,
jídel s konzervanty a olejů do salátů – s výjimkou extra panenského olivového
oleje. Tato jídla totiž zeslabují elektrické pole buněk.
Do její diety patřily čerstvě připravované zeleninové šťávy
z mrkve, celeru a červené řepy. Dr. Budwigová trvala na tom, aby její pacienti
denně vypili tři šálky horkého čaje – přednostně mátového nebo šípkového. Jen
jeden šálek mohl být s černým čajem.
Zde následuje v obrysech její denní rozvrh:
Před snídaní – sklenice zkysaného mléka nebo kyselé zelí
Snídaně – cereálie smíchané se dvěma lžičkami drceného
lněného oleje, med a čerstvé ovoce. Je možné přidávat i ořechy.
Dopoledne – sklenice šťávy z čerstvé mrkve, jablek a celeru
nebo řepy
Oběd – zelený salát nebo jiná syrová zelenina, na kterou je
možné přidávat dressing, křen, pažitku nebo petržel. Zelenina vařená v páře,
brambory nebo hnědá rýže, pohanka, jáhly. Jako dezert ovoce.
Odpolední svačina – malá sklenička přírodního vína (bez
konzervantů) nebo šampaňského, čerstvý ovocný džus se 2 lžičkami lněných
semínek a medu.
Večeře – teplé jídlo v podobě ovesných nebo pohankových
hrudek v zeleninové polévce nebo sušenek v bylinkové omáčce. Omáčky a polévky
mohou být slazeny pouze medem nebo hroznovou šťávou
Směs lněných semen s medem může být konzumována kdykoliv v
průběhu dne. Semena by však měla být rozdrcená nebo namletá.
Dr. Budwigová měla také recept na majonézu, kterou je možné
nahrazovat její obvyklou směs:
Smíchejte 2 lžičky lněného oleje, 2 lžičky mléka a 2 lžičky
jogurtu. Přidejte 2 lžičky citronové šťávy nebo jablečný ocet a 1 lžičku
hořčice. Možno doplnit bylinami, jako je majoránka nebo kopr. Pak přidejte 2-3
kousky nakrájené naložené zeleniny (bez konzervantů). Může být přidána i
bylinková sůl.
Aby si člověk udržel optimální zdraví po vyléčení z rakoviny
a i pro její prevenci, potřebuje dodržovat tuto dietu nebo její varianty,
založené na rostlinných složkách. Po celý zbytek života je už ale nutné se
vyhýbat průmyslově zpracovaným jídlům.
Výzkumy a klinické objevy Dr. Budwigové
Dr. Johanna Budwigová publikovala množství zpráv o svém
výzkumu a klinických objevech. Avšak pouze tři její knížky byly dosud přeloženy
do Angličtiny. Jsou dnes dostupné prostřednictvím www. Amazon.com a dalších
online prodejců. Další informace o jejím dietním programu je možné nalézt v
knize The Oil Protein Diet Cook Book.
Další zdroje:
http://www.cancertutor.com
http://www.cancercure.com/